Mainos

Euroopan sää: Hurrikaani Gordon hiipuu, Saksassa raju helle

Hurrikaani Gordon on ohittanut Azorien saaret. Tuhot turistien suosimalla saarella jäivät odotettua pienemmiksi. Tämän hetken ennusteiden mukaan myrsky hiipuu ennen Länsi-Eurooppaan saapumistaan.

Hurrikaani Gordon on tänään ohittanut Portugalin Azorien saariryhmän. Tuuli ja sateet ovat aiheuttaneet joitakin tuhoja, kuten pieniä tulvia. Gordon on jo Azorien jälkeen heikentynyt trooppiseksi myrskyksi

- Gordon on hiipumassa pois ennen Länsi-Eurooppaan saapumistaan, joten tuhoja Espanjassa ja Portugalissa ei ole odotettavissa, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Välimeren säätä kesän ajan hallinneet kovat helteet jatkuvat edelleen. Esimerkiksi Espanjassa ja Kreikassa lämpötilat ovat 35-40 asteessa. Rankat helteet ovat levinneet Välimereltä pohjoiseen. Saksassa ja Ranskassa on lähipäivinä 35 asteen lukemia.

Tyynellä valtamerellä erittäin voimakas taifuuni Tembin on aiheuttanut jo tuhoja Filippiineillä ja suuntaa kohti Taiwania. Myrskyn odotetaan iskevän Taiwaniin keskiviikkoon mennessä. Tuulen nopeuksien ennustetaan olevan jopa 60 m/s. Tämän jälkeen Taiwania uhkaa jo uusi taifuuni viikonloppuna tai ensi viikon alussa.

Filippiinit ja Taiwan ovat jo aiemmin tänä kesänä kärsineet pahoin taifuunien ja rankkojen sateiden aiheuttamista tuhoista.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Katso maailman sää:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.