Mainos

Euroopan pörssit seuraavat Aasian alamäkeä

Kursseja rasittavat edelleen pelot Yhdysvaltain talouskasvun hiipumisesta ja huoli luottokriisin paisumisesta.

Osakekurssit ovat lähteneet Euroopan suurissa pörsseissä alamäkeen Aasian kurssisyöksyn ohjaamina. Lontoon pörssi avautui aamulla 2 prosentin laskuun, Pariisin pörssi vajaan 2 prosentin laskuun ja Frankfurtin pörssi runsaan prosentin alamäkeen.

Helsingissä pörssi on kaupankäynnin aluksi runsaan 2,3 prosentin laskussa.

Kurssit syöksyivät jälleen Aasian pörsseissä, kun pelot Yhdysvaltain asuntolainakriisin vaikutuksista voimistuvat edelleen. Tokion pörssin Nikkei-indeksi päätyi 2 prosenttia miinukselle käytyään aamukaupankäynnin aikana lähes 4 prosentin laskussa. Etelä-Korean pörssi sulkeutui 7 prosentin ja Filippiinien pörssi 6 prosentin alamäessä. Myös alueen muut pörssit ottivat reilusti takapakkia.

Aasian pörssien pudotusta edelsi New Yorkin arvopaperimarkkinoiden päätyminen illalla selvästi miinukselle.

Analyytikkojen mukaan Yhdysvaltain asuntolainakriisillä on vain epäsuoria vaikutuksia aasialaisiin yhtiöihin. Kurssit romahtavat kuitenkin sen vuoksi, että ulkomaiset riskirahastot vetävät rahaa pois Aasiasta peittääkseen Yhdysvalloissa kärsimiään tappioita.

FIM pankkiiriliikkeen tutkimusjohtaja Jussi Hyödyn mukaan huoli Yhdysvaltain asuntomarkkinoiden korkean riskin lainojen kehittymisen suunnasta vaikuttaa myös eurooppalaisten pörssien toimintaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja