Mainos

Euroopan pörssit nousussa stressitestien jälkeen

Eurooppalaispankkien stressitestien tulokset on otettu markkinoilla varsin myönteisesti vastaan. Euroopan suuret pörssit avasivat hienoisessa nousussa. Helsingin pörssin yleisindeksi oli kello 11 jälkeen lähes prosentin plussalla 6684 pisteessä.

Pohjola Pankin osake oli 2,4 prosentin ja Nordean osake 0,7 prosentin nousussa. Matkapuhelinyhtiö Nokia oli kivunnut vajaan prosentin 7,3 euroon.

Myös Aasian osakemarkkinoilla kauppaa käytiin nousevin kurssein. Yhteisvaluutta euro vahvistui aamulla dollaria ja Japanin jeniä vastaan.

Markkinoiden reaktioita on odotettu tänään jännityksellä, sillä puntarissa ovat eurooppalaisten pankkien stressitestien tulokset. Tulokset julkistettiin perjantaina Euroopan pörssien sulkeutumisen jälkeen.

Stressitesteillä on haluttu saada tietoa pankkien kriisinsietokyvystä ja palauttaa näin luottamusta pankkeihin ja rahoitusmarkkinoille. Testeissä arvioitiin pankkien kykyä selviytyä odotettua huonommasta talouskehityksestä.

Osa asiantuntijoista on kuitenkin kritisoinut stressitestejä liian helpoiksi, sillä vain seitsemän pankkia 91:stä ei läpäissyt niitä.

(MTV3 - STT)

Katso Tapio Nurmisen juttu Münchenistä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.