Mainos

Euroopan pörssit huippuvauhdissa

Euroopan pörssit rikkoivat eilen jälleen kerran kaikkien aikojen ennätyksiä. Pitkään jatkunut nousu on jo herättänyt levottomuutta. Sen uskotaan silti jatkuvan.

Pelättyä toisintoa yhdeksän vuoden takaa ei tullut viikonloppuna. Euroopan pörssit ohittivat suuren romahduksen vuosipäivän olankohautuksella ja jatkavat ennätysten rikkojaisia.

Eilen ainakin Lontoon ja Frankfurtin pörssit puhkaisivat aiemman kattonsa. Tukholma roikkuu Helsingin tavoin ylimpien arvojensa tuntumassa. Lähes liikuttavan yksimielinen nousu on jatkunut jo reilun vuoden.

Hermostuneisuus lisääntyy automaattisesti, koska sijoittaja tietää, että markkinat aina heiluvat ylös ja alaspäin, mutta varsinaisia uhkatekijöitä ei ole kylläkään tänä päivänä kovin paljon ilmassa. Lisäksi suursijoittajilla on ylimääräistä rahaa. Matalien korkojen aikana löysä raha hakeutuu osakkeisiin.

Kursseja nostaa Euroopassa talouden vakaa tilanne. Kasvu jatkuu USA:ssa ja Japani sekä Eurooppa ovat vähitellen pääsemässä vauhtiin. Vahvin veturi on kuitenkin New Yorkin pörssi.

Kun Dow Jones matkaa ylös, Eurooppa seuraa perässä. Ja kun Dow Jonesin suunta kääntyy, Euroopan kulta-aika on ohi. Tämä tapahtuu, kun korot alkavat USA:ssa nousta. Sen jälkeen rahalle on vaikea löytää turvapaikkaa mistään Euroopan pörssistä.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.