Mainos

Euroopan pörsseissä vahvaa nousua

Yhdysvaltain myönteiset työttömyysluvut vauhdittivat kaupankäyntiä myös Euroopan suurissa pörsseissä, jotka ovat tällä viikolla muutenkin olleet hyvässä nousuvireessä.

Tänään yksi maanosan keskeisistä pörssi-indekseistä, FTSE Eurotop 300, käväisi hetkellisesti jopa tämän vuoden ylimmällä tasolla, mutta tuli sitten iltaa kohti hieman alaspäin. Useimpien Euroopan pörssien sulkeuduttua Eurotop 300 oli 0,62 prosentin nousussa. Koko tämän viikon aikana se on noussut lähes kolme prosenttia.

Saman verran on koko viikon aikana petrannut myös kapeampi DJ Euro Stoxx 50 -indeksi, joka tänä iltana oli 0,47 prosenttia plussalla.

Tänään ei juuri saatu suuria uutisia, joten kurssinousu jakautui varsin tasaisesti kaikille toimialoille. Eniten nousseiden joukossa oli mm. sellaisia yhtiöitä kuin lääkeyhtiöt Bayer ja GlaxoSmithKline sekä sveitsiläinen ruokajätti Nestle'.

Lontoon pörssin FTSE 100 -indeksi nousi vain 0,07 prosenttia 5285 pisteeseen. Frankfurtissa Xetra Dax oli kello 19 maissa Suomen aikaa 1,4 prosentin nousussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.