Mainos

Euroopan parlamentti puoltaa apinakoekieltoa

Euroopan parlamentti puoltaa kädellisten käytön kieltämistä eläinkokeissa. Apinoilla tehtävien eläinkokeiden kieltämistä on ajanut eläinsuojeluliitto Animalia.

Enemmistö europarlamentaarikoista puoltaa kädellisten käytön kieltämistä eläinkokeissa EU:n alueella, kertoo eläinsuojeluliitto Animalia. Yli puolet europarlamentaarikoista allekirjoitti kirjallisen kannanoton, jossa vaaditaan apinoilla ja puoliapinoilla tehtävien eläinkokeiden korvaamista ja lopettamista. Määräaika allekirjoituksille meni umpeen eilen.

Parlamentin puoltama aloite on voitto eläinsuojelujärjestöille, sillä EU-komissio on parhaillaan päivittämässä koe-eläindirektiiviä. Aikaisempi koe-eläindirektiivi on vuodelta 1986.

Parlamentin kannanotto heijastelee myös EU-kansalaisten mielipidettä. Kesällä 2006 komission EU-maiden kansalaisille esittämässä koe-eläinkyselyssä noin neljä viidestä vastaajasta ilmoitti vastustavansa kädellisillä tehtäviä eläinkokeita. Kyselyyn vastasi yli 42 000 EU-valtioiden kansalaista.

Useissa Euroopan maissa, kuten Hollannissa ja Ruotsissa kokeet ihmisapinoilla ovat kiellettyjä. Suomen lainsäädäntö ei kiellä kokeiden tekemistä kädellisillä.

Koeapinoita tuodaan Aasiasta

Animalian mukaan EU:n alueella käytetään vuosittain noin 10 000 apinaa eläinkokeissa. Suurimmassa osassa apinakokeita testataan eri aineiden myrkyllisyyttä ja turvallisuutta. Valtaosa koeapinoista tuodaan tutkimuslaitoksiin Euroopan ulkopuolelta kuten Aasiasta, jossa apinoita pyydystetään myös luonnosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.