Mainos

Euroopan parlamentti lykkäsi äänestystä Italian krusifikseista

Euroopan parlamentti on päättänyt lykätä äänestystään päätöslauselmaesityksestä, joka koski Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen taannoista päätöstä krusifiksien esillä pitämisestä Italian kouluissa.

Parlamentin täysistunto kävi asiasta kiivaan keskustelun tiistaina, mutta päätti lykätä äänestystä, jotta asian käsittelyn hyväksyttävyys voidaan tarkistaa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki viime kuun alussa Italiaa koskevan päätöksen, jonka mukaan krusifikseja ei tulisi pitää esillä koululuokissa. Päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, että oppilaat voivat tulkita krusifiksit uskonnollisiksi merkeiksi ja kokea tulevansa koulutetuiksi ympäristössä, joka kantaa tietyn uskonnon tunnuksia. Italia on valittanut päätöksestä.

Kohu uskonnollisista symboleista alkoi, kun tuomioistuimelle teki valituksen suomalaissyntyinen Italiassa asuva nainen. Naisen mielestä krusifiksin esillä pitäminen valtion koulussa oli ristiriidassa hänelle kuuluvan oikeuden kanssa turvata lapsille koulutus omien uskonnollisten ja filosofisten näkemystensä mukaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.