Mainos

Euroopan parlamentilta uusi elokuvapalkinto

Esivalitut elokuvat esitetään parlamentaarikoille, jotka valitsevat voittajan. Voittajaelokuva tekstitetään EU:n 23 viralliselle kielelle.

Euroopan parlamentti on perustanut LUX-elokuvapalkinnon Rooman sopimusten 50-vuotisjuhlan kunniaksi ja tukeakseen luovaa taidetta ja kulttuuria.

Elokuvapalkinnon tarkoituksena on helpottaa eurooppalaisten elokuvien levitystä EU:ssa sekä tuoda esiin keskustelu eurooppalaisista arvoista ja kulttuurien moninaisuudesta. Palkinnolla rahoitetaan voittajaelokuvan tekstitys EU:n 23 viralliselle kielelle. Alkuperäisversio tekstitetään myös kuuroille.

Voittaja valitaan asiantuntijaraadin esivalitsemasta kolmesta elokuvasta, joita esitetään Euroopan parlamentissa Brysselissä 1. - 18.10.2007.

Ehdokkaat ovat:

- Auf der anderen Seite (Toisella puolen), ohjaus Fatih Akin (saksalais-turkkilaista yhteistuotantoa)

- 4 luni, 3 saptamini si 2 zile (4 kuukautta, 3 viikkoa ja 2 päivää), ohjaus Cristian Mungiu (romanialaista tuotantoa)

- Belle toujours, ohjaus Manoel di Oliveira (portugalilais-ranskalaista yhteistuotantoa).

Euroopan parlamentin jäsenet valitsevat voittajan. Äänestysoikeus on vain niillä parlamentin jäsenillä, jotka ovat nähneet kaikki kolme elokuvaa joko parlamentin näytöksissä tai elokuvateattereissa. Eniten ääniä saanut elokuva voittaa.

Parlamentin puhemies Hans-Gert Pöttering luovuttaa ensimmäisen LUX-palkinnon 24. lokakuuta parlamentin täysistunnossa Strasbourgissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.