Mainos

Euroopan neuvoston puhemies virolaispoliitikkojen hampaissa

Viron venäläisväestön kohtelua arvostelleella EU-poliitikolla on virolaislähteiden mukaan taloudellisia kytköksiä Venäjälle.

Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen puhemies, hollantilainen Rene' van der Linden, on joutunut virolaispoliitikkojen hampaisiin. Hän on arvostellut Viron venäläisväestön kohtelua.

Virolaislehtien mukaan parlamentin EU-valiokunnan puheenjohtaja Marko Mihkelson aikoo ensi viikolla julkistaa tietoja van der Lindenin väitetyistä taloudellisista kytköksistä Venäjälle. Mihkelson kirjoitti jo elokuussa blogissaan, että kytkökset saattavat olla "silminnähden Viron-vastaisten" näkemysten taustalla.

Mihkelson kertoi tänään saaneensa äkäistä palautetta van der Lindeniltä, joka oli hänen mukaansa vaatinut selvitystä väitteiden lähteistä. Mihkelson edustaa Viron oikeistolaista hallituspuoluetta Isänmaan ja Res Publican liittoa.

Van der Linden ärsytti virolaisia myös viime keväänä, kun hän arvosteli Tallinnan kiistellyn Pronssisoturi-patsaan siirtoa. Parin viikon takaisella Viron-vierailullaan hän moitti Viroa siitä, että maassa asuville venäläisille myönnetään kansalaisuuksia liian hitaasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.