Mainos

Euroopan myrskyissä kuollut jo 140

Eurooppaa kolme päivää koetelleet myrskyt ovat vaatineet jo 140 uhria. Satoja ihmisiä on loukkaantunut ja myrskyt ovat aiheuttaneet suuria aineellisia vahinkoja useissa valtioissa.

Ranskassa maan kulttuuriministeri arveli, että pelkästään tuhot maan historiallisille muistomerkeille maksavat kymmeniä miljoonia dollareita. Vaurioituneiden puutarhojen ja metsien saattaminen entiseen kuntoon puolestaan vaatii vuosikymmenien työn.

Eniten myrskystä ovat kärsineet Ranska ja Saksa. EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi on luvannut unionilta tukea kummankin maan vahinkojen korjaamiseen. Myrsky koetteli eilen lisäksi Itävaltaa, Sveitsiä, Slovakiaa, Italiaa ja Espanjaa. Monin paikoin pelastustyöntekijät keskittyivät auttamaan hätään joutuneita ihmisiä ja jättivät vaurioiden korjaamisen tuonnemmaksi. Ihmisiä kuoli kuitenkin kaatuvien puiden alle ja Itävallassa kaksi lumivyöryä surmasi yhteensä 10 ihmistä. Pohjois-Espanjassa kuoli tiistain vastaisena yönä kuusi ihmistä, kun myrsky pyyhälsi kuuden maakunnan läpi.

Ranskassa noin 9 miljoonaa ihmistä oli vielä illalla vailla sähköä ja myrsky on katkaissut myös 300 000 puhelinlinjaa. Myös tuhannet sveitsiläiset istuivat pimeässä sähkökatkosten vuoksi . Sveitsissä myrskyn laskettiin kaataneen saman verran puita kuin mitä sveitsiläiset hakkaavat kahdessa vuodessa. Viranomaisten mukaan metsävahingot ovatkin pahimmat maassa 120 vuoteen. Saksassa puolestaan tulvavaara kasvaa edelleen. Kölnissä vedenpinta nousi eilen 7,8 metriä.

Myrsky-Euroopassa-laiva-kallistuu-merella

Ankara merenkäynti on keskeyttänyt myös öljynkeruutyöt Ranskan länsirannikolla, jossa öljyä on vuotanut mereen uponneesta säiliöalus Erikasta. Lisäksi maan historialliset muistomerkit ovat kärsineet suuria vahinkoja. Versaillesin palatsi menetti osan katostaan ja alueen puistossa kaatui noin 10 000 puuta. Pariisin Notre Damen kirkko kärsi vaurioita ja Sainte Chapellen kirkko menetti kuuluisan keskiaikaisen lasimaalausikkunansa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.