Mainos

Euroopan maat kieltävät kloonauksen

Kolmetoista Euroopan maata allekirjoittaa tänään ihmiskloonauksen kieltävän sopimuksen Pariisissa.

Sopimus allekirjoitetaan Ranskan ulkoministeriössä sen jälkeen, kun presidentti Jacques Chirac on avannut yhteiseurooppalaisen eettisen komitean kokouksen. Kieltosopimus on ensimmäinen laatuaan, ja se kieltää kaikenlaisen ihmiskloonauksen. Sopimus ei kuitenkaan kiellä solujen kloonausta tutkimustarkoituksessa.

Allekirjoittajamaat ovat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Ranska, Kreikka, Luxemburg, Portugali, Romania, San Marino, Espanja ja Turkki. Britannia ei allekirjoita sopimusta, vaan aikoo Independent-lehden tietojen mukaan aloittaa kloonauksen mahdollisesti jo ensi vuoden aikana.

USA:n presidentti Bill Clinton on vaatinut viisivuotista kieltoa ihmiskloonaukselle. Amerikkalainen fyysikko ja hedelmällisyystutkija Richard Seed on sanonut olevansa valmis kloonaamaan ihmisen puolentoista vuoden kuluessa, mikäli hän saa tarvittavat rahat hankkeeseen.

Seed sanoi eilen olevansa optimistinen varojen keräyksen suhteen. Hän aikoo perustaa klinikkansa Yhdysvaltain ulkopuolelle, mahdollisesti Meksikoon. Meksikon terveysministeriö on kuitenkin torjunut ajatuksen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.