Euroopan liikenneonnettomuuksissa kuolevista 76 prosenttia miehiä

Euroopan teillä liikenneonnettomuuksissa menehtyvistä kolme neljästä on miehiä. Vuosikymmenessä tieliikenneonnettomuuksissa kuoli EU:ssa 358 000 miestä ja 113 000 naista.

Tiedot selviävät European Transport Safety Councilin raportista, jossa vertaillaan liikenneturvallisuuden kehitystä EU-maissa miesten ja naisten välillä vuosina 2001–2011.

Liikenneturvallisuus on parantunut kaikissa EU-maissa, mutta Suomessa ero naisten ja miesten liikennekuolleisuuden välillä on EU-keskiarvoa suurempi. Miesten kuolleisuus liikenneonnettomuuksissa ei ole siis vähentynyt meillä samaan tahtiin kuin muissa EU-maissa keskimäärin.

Jos kaikki käyttäytyisivät liikenteessä kuten naiset, kuolleisuus tieliikenteessä EU-maissa olisi raportin mukaan jopa 20 prosenttia alhaisempi kuin se on liikenneturvallisuuden mallimaissa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa.

– Miehillä ei ole katetta viljellä huonoja vitsejä naisautoilijoista. Sen sijaan monessa kysymyksessä voitaisiin ottaa mallia turvallisuustietoisempien naisten suhtautumisesta liikenteeseen, sanoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvan, Trafin ja Liikennevakuutuskeskuksen tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja