Mainos

Euroopan lentoliikenne on tänäänkin sekaisin

Islannissa keskiviikkona sattunut tulivuorenpurkaus sotkee yhä tänään lentoliikennettä eri puolilla Eurooppaa. Tuhkapilvi on johtanut Euroopan ilmailun suurimpiin rajoituksiin koskaan.

Monilla tärkeimmillä lentokentillä lentokieltoa on päätetty jatkaa huomiseen asti. Tuhkapilven leviämistä kaakkoon kuvastaa se, että iltapäivällä Slovakia, Itävalta ja Bulgaria ilmoittivat kiinnimenoista. Venäjä vielä pohtii omia rajoituksiaan.

Ilmavirtausten puhdistuttua Ruotsi ja Norja ovat osittain sallineet liikennettään pohjoisosissaan.

Ilmailualan Eurocontrol-järjestö arvioi, että noin 17 000 lentoa peruuntuu todennäköisesti tuhkapilven takia Euroopassa tämän päivän aikana.

Arvion mukaan lennoista noin 11 000 pystyttäisiin lentämään, mikä on alle puolet normaalista. Normaalisti lentoja liikkuu päivittäin Euroopan ilmatilassa noin 28 000.

Järjestön mukaan lentomatkustajien kurjuudelle ei näy nopeaa loppua. Ongelmien odotetaan Eurocontrolin mukaan jatkuvan ainakin vuorokauden verran.

Eurocontrol arvioi, että eilen kaikkiaan 5 000-6 000 lentoa peruttiin tulivuorenpurkauksen vuoksi.

Täydellisen lentokiellon lentoliikenteelle aiheuttamista taloudellisista tappioista ei ole vielä tietoa, mutta esimerkiksi Finavia arvioi menettävänsä noin 700 000 euroa päivässä.

(MTV3 - AFP - Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.