Mainos

Euroopan laajuiset eläkevakuutukset tulevat

Eläkevakuutuksia saatetaan myydä tulevaisuudessa entistä useammin koko EU:n laajuisesti. EY-tuomioistuin antoi tänään ratkaisun, jonka mukaan koti- ja ulkomaisia eläkevakuutuksia on verotettava samalla tavalla.

Taustalla on ruotsalaisen Jessica Safirin tapaus. Safir hankki eläkevakuutuksen vuonna 1995 brittiläiseltä yhtiöltä. Verottaja peri häneltä 15 prosentin veron eläkemaksusta. Safir valitti, ja asia päätyi lopulta EY-tuomioistuimeen. Ruotsi muutti lainsäädäntöään viime vuonna, ja verot maksettiin takaisin, mutta Safir ei luopunut oikeuskäsittelystä. EY-tuomioistuin totesi tänään, että Ruotsin vanha laki soti unionin sääntöjä vastaan, sillä se kohteli ulkomaisia vakuutuksia eri tavalla.

Ratkaisu vaikuttaa erityisesti niissä EU-maissa, joissa kotimaisia ja ulkomaisia vakuutuksia kohdellaan eri tavalla. Näin on esimerkiksi Saksassa ja Ranskassa. Suomessa verokohtelussa ei ole eroa, oli vakuutuksen myyjä suomalainen tai ulkomaalainen. Eläkevakuutusyhtiöt ovat odottaneet ratkaisua suurella mielenkiinnolla. Verosääntöjen yhdenmukaistamisen odotetaan johtavan siihen, että Euroopan laajuisten vakuutusrahastojen perustaminen tulee kiinnostavaksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.