Mainos

Euroopan kovimmille sauhuttelijoille rajoituksia

Euroopan innokkaimmat tupakoitsijat, kreikkalaiset, joutuvat sammuttamaan savukkeensa julkisilla paikoilla parin vuoden päästä. Kreikan terveysministeriö kertoo, että tupakointi kielletään julkisilla paikoilla kuten kahviloissa ja ravintoloissa vuoteen 2010 mennessä.

Tupakointia on yritetty suitsia jo aiemmin osittaisilla kielloilla ja luomalla sauhuttelijoille omia tupakointialueita. Tähän mennessä kielloista ei kuitenkaan juuri ole piitattu. Hallitus aikookin tehostaa uutta lakia tuntuvilla sakoilla. Ravintoloille tupruttelusta lankeaisi 3000 euron sakko ja tupakoitsijalle 300 euron rapsut.

Euroopan maista Kreikassa on suhteessa eniten tupakoitsijoita. Aikuisväestöstä jopa 45 prosenttia polttaa. Siitä huolimatta hiljan tehty mielipidekysely paljasti, että tupakointikiellolla on Kreikassa vahvan enemmistön tuki.

Toimia tupakoinnin hillitsemiseksi myös tarvitaan. Samaan aikaan kun useissa länsimaissa tupakointi on vähentynyt, Kreikassa sauhuttelijoiden määrä on kasvanut 10 prosenttia viimeisen 10 vuoden aikana.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.