Mainos

Euroopan keskuspankki lupaa avoimuutta

Euroopan keskuspankki lupaa vastedes tiedottaa toiminnastaan entistä avoimemmin, sanoi EKP:n pääjohtaja Wim Duisenberg tänään. EKP aikoo pitää erityisen tarkkaa huolta siitä, että unionin rahapolitiikkaa selvitetään EU-maiden kansalaisille.

EU:n parlamentin talous- ja rahavaliokunnalle puhuneen pääjohtajan mukaan EKP:n johto aikoo antaa lausuntoja sekä haastatteluja entistä alttiimmin. Duisenberg kertoi tänään, että hän ottaa vastedes tavakseen pitää tiedotustilaisuuden kuukausittain. Tähän saakka mm. EKP:n johtokunnan suomalaisjäsen Sirkka Hämäläinen on harjoittanut pikemminkin pidättyvää kuin avointa tiedottamista.

Pääjohtaja kertoi myös, että Emu-maiden ohjauskorko pysyy lähitulevaisuudessa 3 prosentissa, johon se viime viikolla laskettiin. Hän vaati puheessaan, että Emu-maiden hallitusten on kyettävä pitämään talouspolitiikkansa hallinnassa, jotta hinnat saadaan pysymään vakaina ja inflaatio alle kahden prosentin. Duisenberg lupasi myös, että EKP tekee parhaansa, jotta yhteiseen valuuttaan siirtyminen sujuisi vuodenvaihteessa niin vaivattomasti kuin mahdollista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.