Euroopan kesämuoti vaarassa tuhkakaaoksen vuoksi

Kesän eurooppalainen vaatemuoti on vaarassa, sillä monien kansainvälisten ketjujen kesävaatteet seisovat yhä Aasian lentokentillä. Islannin tulivuorenpurkauksen aiheuttama tuhkapilvi on pitänyt Euroopan-lennot maassa jo useita päiviä ja haitannut matkustajaliikenteen lisäksi rahtilentoja.

Muun muassa Bangladeshin pääkaupungin Dhakan kentällä seisoo yli tuhat tonnia vaatteita ja tekstiilejä, jotka oli tarkoitettu kauppojen kesäsesonkiin.

Maalis-toukokuu on vilkkainta aikaa lentorahdille, kun tekstiilitehtaat yrittävät saada täytettyä eurooppalaisten muotihuoneiden kesätoiveet, kertoo Bangladeshin suurimman yksityisen rahtiyhtiön Bismillah Airwaysin johtaja Abdul Mannan.

- Tuhkapilven tuomat lentorajoitukset ovat koetelleet meitä olan takaa. Viime viikko oli aivan hirveä. Monet tekstiilitehtaat ja rahtiyhtiöt saavat miljoonia dollareita takkiinsa, Mannan sanoo.

Bangladeshin valtion lentoyhtiö Biman kertoi aloittavansa rahtilennot Eurooppaan. Tästä huolimatta tekstiiliviennin ruuhkan purkaminen kestää kauan, yhtiö varoitti.

(MTV3 - STT - AFP)

Lue myös:

    Uusimmat