Mainos

Euroopan ihmisoikeuskomissio käsittelee lapsensurmaajien kanteen

Euroopan ihmisoikeuskomissio ottaa käsittelyynsä kahden brittipojan valituksen lapsen surmasta saamistaan vankeustuomioista. Komissio päätti asiasta tänään.

Pojat tuomittiin määräämättömäksi ajaksi vankeuteen vuonna 1993 tapahtuneesta kaksivuotiaan Jamie Bulgerin murhasta. Tuomitut olivat tuomion saadessaan 11-vuotiaita, ja Britannian sisäministeriö määräsi vankeusajan pituudeksi myöhemmin 15 vuotta. Poikien asianajajien mukaan pitkä vankeustuomio, jutun käsitteleminen aikuisten oikeusistuimessa lehdistön valvovan katseen alla oli "epäinhimillistä ja alentavaa" Euroopan ihmisoikeussopimuksen tarkoittamassa mielessä. Asianajajat valittavat myös siitä, että poikien nimet julkistettiin oikeudenkäynnin lopuksi. Britannian hallituksen edustajien mukaan oikeudenkäynti ei loukannut ihmisoikeussopimusta, koska poikia edustivat kokeneet asianajajat. Edustajat huomauttivat myös, että pojat saavat vankeudessa opetusta ja heidän terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehditaan.

Pojat tuomittiin kaksivuotiaan Jamie Bulgerin sieppauksesta ja murhasta. He sieppasivat Bulgerin ostoskeskuksesta ja myöhemmin pahoinpitelivät tämän kuoliaaksi. Tapaus järkytti Britanniaa ja lietsoi käyntiin keskustelun nuorisorikollisuudesta. Ihmisoikeuskomission lausunnon mukaan se pyrkii saamaan osapuolet sopimaan kiistan. Jos siinä ei onnistuta, tapaus menee EU:n ihmisoikeustuomioistuimeen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.