Mainos

Euroopan autokauppa putosi rajusti lokakuussa

Euroopan automyynti on pudonntu rajusti viime kuussa, kertoo maanosan autovalmistajien liitto ACEA. Euroopassa myytiin lokakuussa reilut 1,1 miljoonaa autoa, mikä on 14,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Tuolloin autoja myytiin vielä reilut 1,3 miljoonaa kappaletta.

Ekonomistien mukaan autojen kysynnän heikentyminen heijastelee kuluttajien epävarmuutta talouskriisin keskellä.

Kysynnän heikkenemisen vuoksi muun muassa Renault, Daimler ja Nissan ovat ilmoittaneet tuotannon supistuksista tehtaillaan.

Myös Yhdysvaltain autonvalmistajat ovat ajautuneet vaikeuksiin talouskriisin takia. Amerikkalaisyhtiöt ovat pyytäneet valtiota auttamaan autoteollisuutta talouskriisin pyörteissä, ja Yhdysvaltain kongressi onkin hyväksynyt 25 miljardin dollarin apupaketin autonvalmistajille.

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso sanoi tänään, että EU tutkii tarkoin Yhdysvaltain autoteollisuudelleen antaman tuen. Barroson mukaan EU on valmis viemään tuen Maailman kauppajärjestön WTO:n käsiteltäväksi, mikäli unioni havaitsee tuen järjestön sääntöjen vastaiseksi.

Autotehtailla on kuitenkin EU:n omassa piirissäkin hinkua saada tukia. Amerikkalaisen GM:n omistama Opel kertoi perjantaina, että se on hakenut Saksan liittohallitukselta lainatakuita heikkenevän taloustilanteen vuoksi.

Handelsblatt-lehden mukaan Hessenin osavaltion hallitus harkitsee jo 500 miljoonan euron takuiden myöntämistä Opelille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.