Mainos

Euroon siirtymisestä uusia suosituksia

Euroon siirtymisestä ei saa rahastaa pankkien asiakkaita, katsoo EU-komissio. Komissio hyväksyi tänään suosituksia euron siirtymisen käytännön järjestelyistä. Ehdotukset on tarkoitus viedä myös EU-maiden johtajien hyväksyttäviksi, kun he kokoontuvat päättämään Emu-maista 2. toukokuuta.

Komissio suosittaa, etteivät pankit peri maksuja rahansiirtojen muuntamisesta euron ja kansallisten valuuttojen välillä. Kuluttajilta ei myöskään saa periä maksuja, kun he vuonna 2002 vaihtavat käteisrahansa euroseteleiksi ja -kolikoiksi tai kun he muuttavat pankkitilinsä euromääräisiksi. Pankkien ei pidä myöskään periä euromääräisistä palveluista korkeampaa hintaa kuin vastaavista palveluista, joita tarjotaan kansallisessa valuutassa. Jäsenmaita kehotetaan myös tutkimaan miten rahanvaihtopalvelut tarjotaan kansalaisille, joilla ei ole pankkitiliä.

Komissio ei sitä vastoin antanut yleistä suositusta kaupan kaksoishintajärjestelmästä EU-tasolla. Komissio kehottaa kuitenkin jäsenmaita valvomaan, että kaksoishinnat merkitään selvästi ja ettei kuluttajia johdeta harhaan. Talous- ja rahaliitto Emu alkaa ensi vuoden alusta, mutta euro on aluksi vain tilivaluutta. Käteinen euroraha tulee käyttöön vuonna 2002.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.