Mainos

Euron kannatus laskenut rajusti Suomessa

Yhteisvaluutta euron kannatus on laskenut selvästi Suomessa. Tänään julkistetun Eurobarometrin mukaan 49 prosenttia suomalaisista vastustaa yhteisvaluuttaa. Vastaajista 47 prosenttia pitää euroa myönteisenä asiana. EU-maista euron vastustajien määrä on noussut kyselyn mukaan eniten Suomessa, 12 prosenttiyksiköllä.

Euroseteleitä

Eurobarometrin tutkimus on tehty viime vuoden lopulla ja vertailuajanjakso on kevät 1999. Kiinnostus euroon jakoi kansaa. 51 prosenttia vastaajista oli erittäin tai melko kiinnostunut eurosta, mutta 48 prosenttia ei ollut kovin tai lainkaan kiinnostunut yhteisestä valuutasta. Suomalaisista 97 prosenttia katsoo saaneensa riittävästi tietoa yhteisvaluutasta. Toisaalta vain kymmenen prosenttia vastaajista osasi kertoa euron arvon Suomen markkoina. Yksi euro on 5,94573 markkaa.

Yhteisvaluutan kannatus on suurinta Italiassa, Luxemburgissa ja Irlannissa. Suomea enemmän vastustajia on euroalueen ulkopuolisissa maissa Britanniassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Tiedot ilmenevät yleistä mielipidettä koskevasta Eurobarometri-tutkimuksesta, jonka EU:n komissio julkisti tänään. Viime vuoden lopulla tehtyyn kyselyyn vastasi jokaisessa jäsenmaassa keskimäärin tuhat yli 15-vuotiasta.

Eurosetelit ja kolikot lasketaan liikkeelle vuonna 2002. Euro otettiin viime vuoden alussa käyttöön tilivaluuttana Suomessa ja kymmenessä muussa EU-maassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.