Mainos

Euron arvo ei huolestuta Santeria

Euroopan komission väistyvä puheenjohtaja Jacques Santer ei ole huolestunut Euroopan yhteisen valuutan euron alamäestä suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Santerin mukaan kurssi ei ole alhaisempi kuin ecu-korin arvo on ollut parin viime vuoden aikana.

-En ole huolestunut, sillä euro-alueella on paljon potentiaalia kehittyä, sanoi Santer, joka astui tänään ensimmäistä kertaa tiedotusvälineiden eteen komission eroamisen jälkeen.
Euron arvossa on Santerin mukaan otettava huomioon toisistaan poikkeavat talouskasvun odotukset Yhdysvalloissa ja Euroopassa alkuvuonna. Samoin korkoprosentit olivat erilaiset, Yhdysvalloissa noin 5 prosenttia ja euro-alueella 2,5 prosenttia.

-Korkeampi korkoprosentti houkutteli erityisesti spekulatiivista pääomaa Yhdysvaltoihin vahvistaen dollarin arvoa, Santer huomautti. Euron arvo on vajonnut alimmillaan noin 11 prosenttia suhteessa dollariin tammikuun alusta, jolloin yhteisvaluutta otettiin käyttöön. Santer sanoi, että yksi kurssia heikentänyt tekijä Kosovon kriisin ohella oli viime viikon EU:n talousministerien kokouksen jälkeinen väärinymmärrys, jonka mukaan Italialle sallittaisiin sovittua suurempi budjettivaje.

Ilman euroa eri maiden kansalliset valuutat olisivat Santerin mukaan olisivat joka tapauksessa kärsineet samoista spekulatiivista ongelmista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.