Mainos

EuroMayday-syytettyjen tueksi mielenosoitus

Vapaa Helsinki-verkosto järjestää tänään 9.30 Helsingin käräjäoikeuden ulkopuolella mielenosoituksen vuoden 2006 EuroMayDay-vappukulkueen aiheuttamista vahingoista syytettyjen tueksi.

Törkeästä vahingonteosta on syytettynä 13 henkilöä ja heitä vaaditaan yhteisvastuullisesti korvaamaan kaikki kulkueen aikana syntyneet vahingot. EuroMayDay-kulkueeseen osallistui noin 1500 henkilöä, joista huomattavasti useampi kuin 13 henkeä osallistui muutaman ikkunan rikkomiseen sekä töhri rakennuksia ja liikennevälineitä. Syytetyt eivät tunteneet toisiaan kulkueen aikaan.

Verkosto sanoo tiedotteessaan, että EuroMayDayn aikana syntyneet taloudelliset vahingot ovat suuria vasta, kun ne lasketaan yhteen. Rikoksen uhrit ovat suuria yrityksiä. Vahingoitettu omaisuus on lähinnä raitiovaunupysäkkejä ja sähkökaappeja, joiden historiallinen ja sivistyksellinen merkitys on vähäinen. Kuitenkin neljälle syytetylle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syytettyjen väitetään toimineen "yhdessä ja yksissä tuumin", eli kaikki syytetyt joutuvat vastaamaan kaikista vahingoista.

- On oikeusvaltion periaatteiden vastaista syyttää ihmisiä rikoksista jotka ovat heile tuntemattomien ihmisten tekemiä, sanoo Vapaa Helsinki -verkosto.

Vaadittu korvaussumma liikkuu 30 000 ja 40 000 euron välillä.

Vappuaattona 2006 Helsingin keskustassa järjestetyn mielenosoituksen yhteydessä töhrittiin ja hajotettiin ikkunoita.

Mielenosoitus päättyi vappuaaton yönä VR:n makasiineille, jossa mielenosoittajat sytyttivät nuotioita ja hajottivat paikkoja. Jotkut mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.