Mainos

Eurokriitikot Kreikalle Helsingissä: Noudata sääntöjä tai lähde

Viimeisimmät Kreikka-käänteet ovat saaneet eurokriitikot jälleen vahvistamaan kantojaan. Helsingissä on parhaillaan koolla Euroopan konservatiivien ja reformistien ryhmän ECR:n jäseniä opintopäivillään. Suomesta tähän parlamenttiryhmään kuuluu perussuomalaiset. 

ECR:n puheenjohtaja tyrmää ajatukset siitä, että Kreikan kanssa neuvoteltaisiin lainoista uudelleen. 

- Kreikalla on kaksi vaihtoehtoa. Joko he noudattavat sääntöjä, eli kiristävät vyötään ja maksavat, tai eroavat eurosta, summaa puheenjohtaja Syed Kamall

Kamallin mukaan eron jälkeen Kreikan talous menisi nurin, mutta sitä voisi seurata kilpailukyvyn palautuminen.

EU-kriittisen ja euroskeptisen ECR:n edustajien mukaan Kreikan ero olisi hyväksi koko unionille, vaikka kreikkalaiset siinä hetkellisesti kärsisivätkin.

- Euroalue olisi paljon paremmasta kunnossa, jos siinä keskityttäisiin Saksan, Suomen ja Hollannin kaltaisiin talouksiin, jotka ovat hyvässä kunnossa globaalissa maailmassa, arvioi europarlamentaarikko Morten Messerschmidt.

"Eurojohtajat pelkäävät romahdusta"

ECR-ryhmän puheenjohtaja tulee euroalueen ulkopuolelta, Britanniasta. Hänen mielestään ne eurojohtajat, jotka eivät halua päästää Kreikasta irti, pelkäävät Kreikan lähdön romuttavan koko järjestelmän.

- Muiden euromaiden johtajat ovat huolissaan siitä, että jos Kreikka eroaa ja sitten menestyykin, se saattaisi johtaa muidenkin lähtöön. Muutkin maat alkaisivat punnita, pysyäkö vai lähteäkö eurosta, arvioi Syed Kamall.

EU-parlamentin kolmanneksi suurimman ryhmän ECR:n puheenjohtaja Kamall sanoo kuitenkin toivovansa, että sopu velkakriisistä löydettäisiin Kreikan kanssa yhdessä.
 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.