Mainos

Eurokolikot myyntiin

Uusiin euroihin voi tutustua tästä päivästä lähtien. R-kioskeissa myydään kaikki uudet eurokolikot sisältävää tutustumispaketti. 23 markan arvoisia pakettaja on toimitettu R-kioskeihin puoli miljoonaa kappaletta.

Virallisesti eurokolikot ja -setelit lasketaan liikkeelle ensi vuoden alussa. Eurokolikoiden myynti alkoi jo eilen Ranskassa, Irlannissa ja Hollannissa.

Suomalaisten kiinnostus ensi vuonna käyttöön tulevia eurokolikoita kohtaan näkyi heti aamulla, kun ensimmäisiä kolikkopusseja sai ostaa R-kioskeista.

Eurorahaa ostettiin aamulla Helsingissä tasaiseen tahtiin, ja paikoin muodostui jo silloin pitkiä jonoja. Kioskiketju oli ottanut kolikkoja myyntiin kaikkiaan puoli miljoonaa pussillista. Jokaisessa pussissa oli yksi kappale jokaista kolikkoa. Europussin hinta on näin 3,88 euroa eli 23,07 markkaa.

Helsingin Albertinkadulla sijaitsevassa R-kioskissa alkoi kolikkokauppa niin ikään heti aamusta ja tunnin päästä kolikonostajia oli jo pitkä jono.

-Halusin nähdä, millaisella rahalla ensi vuonna sitten maksetaan, kertoi kioskissa asioinut nainen. Hän osti yhden pussillisen euroja. Seuraavana jonossa ollut miesasiakas ihmetteli, että täytyykö eurot "kuitata" ja pitääkö valtio euro-ostajista jotain rekisteriä.

Kioskinpitäjä rauhoitteli, ettei pidä, jonka jälkeen mies osti euroja viisi pussillista. Eurokolikoita on kahdeksan, ja niiden arvot ovat yksi, kaksi, viisi, 10, 20 ja 50 senttiä sekä yksi ja kaksi euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.