Mainos

Euroindikaattorit löytyvät internetistä

EU:n Luxemburgissa oleva tilastotoimisto Eurostat on alkanut julkaista internet-palvelimellaan ilmaiseksi noin sataa talous- ja rahaliittoon liittyvää lyhyen aikavälin indikaattoria.

EU:n talous- ja raha-asioista vastaavan komissaarin Yves-Thibault de Silguyn mukaan euroindikaattorit tarjoavat jäsenvaltioille, Euroopan keskuspankille, kansallisille keskuspankeille, rahoitusmarkkinoille, yrityksille, tiedotusvälineille ja kansalaisille tuoreimpia EMU-tilastoja, jotka ovat päätöksenteossa oleellisia.

Indikaattorit päivitetään klo 12.00. Niitä ovat mm. jäsenvaltioiden kansantaloustilastot (BKT, yksityinen ja julkinen kulutus, kiinteän pääoman bruttomuodostus), raha- ja rahoitusindikaattorit (rahavarannon kasvu, kolmen kuukauden korot, pitkäaikaisten valtion joukkolainojen tuotto, ecun tuottokäyrä, osakemarkkinoiden kapitalisointi), ulkomaankauppa (tuonti, vienti, kauppatase), maksutase, hinnat (yhdenmukaistettu kuluttajahintaindeksi, teollisuuden tuottajahintaindeksi), teollisuus (teollisuustuotanto, teollisuuden liikevaihto), työmarkkinat (työllisyys, työttömyys), julkinen talous (valtiontalouden alijäämä, velka, investointimenot) ja lyhyen aikavälin laadulliset katsaukset (talouselämän ilmapiiriä sekä teollisuuden, rakennusalan, vähittäiskaupan ja kuluttajien luottamusta mittaavat indikaattorit).

Kutakin indikaattoria koskevat tiedot on sekä euroalueelta että koko EU:sta. Neljä tärkeää indikaattoria, yhdenmukaistettu kuluttajahintaindeksi, työttömyysaste sekä alijäämä ja velka suhteessa BKT:hen esitetään myös jäsenvaltioittain.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.