Mainos

Ehdokkaat Häkkänen ja Yanar: Suomi voi hyötyä EU:sta todella paljon

MTV:n Matkalla Brysseliin -nettivaalitentissä kohtasivat tänään kokoomuksen ehdokas Antti Häkkänen ja vihreiden Ozan Yanar.

Molemmat ehdokkaat katsovat, että EU:sta voi löytyä keskeisiä avaimia Suomen talouskasvuun.

– Tarvitsemme Suomeen uuden menestyksen reseptin, millä kotimaa pääsisi nousemaan.  Ja Euroopan Unioni saattaa mahdollistaa suurien haasteidemme ratkomisen. Jos toimitaan oikein Euroopan Unionissa, voi Suomi hyötyä siitä erittäin paljon. Mutta nyt ollaan vaa´ankieliasemassa, siellä pitää tehdä oikeita ratkaisuja, toteaa pääministerin eritysavustajana toimiva Häkkänen.

– EU on areena, jossa voidaan ajaa isoja asioita: ympäristöasioita, ulko-, talous- ja kauppapolitiikkaa sekä rajoja ylittäviä asioita. Esimerkiksi ilmastonmuutos on tärkeä. Ja jos EU on yhtenäinen ja kunnianhimoinen, voimme oikeasti parantaa koko maailman tulevaisuutta, linjaa taloustieteiden opiskelija Yanar.

MTV:n vaalikoneen vastauksissa Häkkänen painottaa selvästi vahvemmin Suomen edun ajamista kuin Yanar. Vaalitentissä ero kuitenkin tasoittuu. 

– Ajaisin vihreämpää talouspolitiikka, sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa politiikkaa. Ajan Suomen asiaa, mutta myös Euroopan asiaa – vihreästä näkökulmasta, Yanar linjaa vaalitentissä.

– Isänmaan pitää mennä kaiken edelle, senhän vuoksi EU:ssa olemmekin. Meidän pitää terveen itsekkäästikin vaatia sitä, että omat intressimme ja erityisolosuhteemme otetaan siellä voimakkaammin esille. Yhtä lailla toinen puoli on se, että on meidän etu, että koko Eurooppa pärjää hyvin, toteaa Häkkänen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.