Mainos

Euroedustaja Riikka Manner äitiyslomalle

Europarlamenttivaalien yllättäjä Riikka Manner jää äitiyslomalle loka-marraskuun vaihteessa, kertoo Savon Sanomat. Varkautelainen 27-vuotias Manner aikoo pitää parlamentin sääntöjen mukaisen äitiysloman, joka on pisimmillään kuusi kuukautta.

Euroedustajan vauvan laskettu aika on marraskuussa. Tarkkaa tietoa siitä, milloin Manner jää pois parlamenttityöstä, ei vielä ole.

Tuleva lapsi on Riikka Mannerin ja hänen aviomiehensä Ville Mannerin ensimmäinen.

Äitiysloman aikana Mannerin tehtäviä hoitaa hänen erityisavustajansa, valtiotieteiden maisteri Emilia Perna. Perna oli aiemmin europarlamentaarikko Kyösti Virrankosken (kesk.) erityisavustaja.

- Parlamentissa on sama tilanne kuin eduskunnassa - sijaista ei valita siksi aikaa. Avustaja voi olla täysmääräisesti valiokuntakokouksissa, samoin kuin parlamentin istunnoissa ja ryhmäkokouksissa, Manner sanoo Savon Sanomissa.

- Emilia pystyy olemaan kaikissa valiokunnan kokouksissa seuraamassa, mutta tietenkään hän ei pysty äänestämään. Näin pystyn olemaan periaatteessa hyvin kärryillä asioista, vaikka olenkin poissa muutaman kuukauden, Manner selventää.

Uuden viisivuotiskauden mepit valittiin kesäkuun EU-vaaleissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.