Mainos

Euroedustaja moittii huippukokouksia tehottomuudesta

Europarlamentaarikko Astrid Thors epäilee, että EU:n huippukokouksista ei ole niiden kustannuksia vastaavaa hyötyä. Thors arvosteli Etelä-Suomen Sanomien kolumnissaan koko huippukokousinstituutiota. Hän muistuttaa, että huippukokoukset ovat olleet alun perin pienimuotoisia tilaisuuksia. Kuitenkin ne ovat paisuneet massiivisiksi mediatapahtumiksi, joita järjestetään lähes säännönmukaisesti neljästi vuodessa ja tarvittaessa pidetään vielä ylimääräisiä huippukokouksia. Ja jos syytä ei ole, sellainen keksitään, Thors sanoo.

Astrid Thors

Hän epäilee, että näin kävi syyskuussa pidetylle Tampereen kokouksellekin, jolle vain keksittiin aiheiksi vapaus, oikeudenmukaisuus ja turvallisuus, ja kokoon saatiin Euroopan suurimpiin kuuluva mediatapahtuma. Vaikka kokouksista on tullut järjestäjämaille vaativia ja kalliita ponnistuksia, niissä käsiteltävät asiat eivät ole uusia eikä mitään oikeastaan päätetä, koska asiat on useimmiten päätetty jo valmiiksi EU:n muissa elimissä. Silti kokouksia aina suitsutetaan menestyksinä, Thors ihmettelee.

Myös ulkomaiset tiedotusvälineet ovat arvostelleet Tampereen kokouksen saavutuksia. Ruotsin uutistoimisto TT:n toimittaja Jonas Lindgren kirjoitti kokouksen jälkeen artikkelin, jossa hän moitiskeli kokousta tuloksettomaksi. Lindgrenin artikkelin mukaan Tampereen huippukokousta kutsuttiin menestykseksi, vaikka kaikki tärkeät periaatekeskustelut pakolaiskysymyksestä lakaistiin maton alle.

Pääministeri Paavo Lipponen on torjunut Lindgrenin arvostelun ja moitiskeli toimittajaa mielipiteiden ja uutisoinnin sekoittamisesta. Lipposen puheet saivat Brysselin kirjeenvaihtajayhdistyksen API:n suuttumaan ja yhdistys lähetti pääministerille kirjeen, jossa paheksuttiin hänen käytöstään. Lipponen on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että TT:n välittämä uutinen kokouksen tehottomuudesta ja heikoista järjestelyistä oli vääristelty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.