Mainos

Eurodemarit paheksuvat EU-parlamentin kansallispuolueita

Uusien jäsenmaiden kansallismieliset pienpuolueet hämmentävät EU-parlamentin demareita.

Euroopan parlamentin sosialistiryhmä on huolissaan parlamentin ääriryhmistä. Sosialistiryhmän puheenjohtaja Martin Schulz sanoo, että uusien EU-jäsenmaiden edustajien joukossa on europarlamentaarikkoja, joiden arvot ja käytös ovat täysin sopimattomia sosiaalidemokraateille. Schulz pitää heitä rasisteina.

Euroopan yli seitsensatapäisessä parlamentissa sosialistit ovat konservatiivien jälkeen toiseksi suurin ryhmä, 200 edustajallaan. Mutta sosialisteja huolettaa kansallismielinen oikeisto, eri maista tulleet kolmisenkymmentä edustajaa, jotka ovat kahden vuoden ajan muodostaneet löyhän liittymän.

- Niiden käytöstä ei voi hyväksyä, se on rasístista ja antidemokraattista, europarlamentaarikko Martin Schulz PSE-delegaatiosta päivittelee.

Samaan paatokseen yhtyy myös suomalaissosialisti. - He ovat tuoneet lippunsa omille pöydilleen saliin, mutta jos me kaikki toisimme liput tuonne istuntosaliin, niin sehän näyttäisi aika omalaatuiselta, Reino Paasilinna Suomen PSE-delegaatiosta kauhistelee.

Mitä nämä äänekkäät europoliitikot sitten ovat tehneet tuohduttaakseen sosialidemokraatit? Yleisesti he ovat sosiaalidemokraattien arvoja vastaan: esimerkiksi aborttia, seksuaalivähemmistöjen avio-oikeuksia ja muunmaalaisille maanmyymistä. Muun muassa pieni puolalaisryhmä kannattaa kuolemanrangaistusta ja katolista oppia. Toisaalta mukaan mahtuu yleistä kritiikkiä muun muassa byrokratiaa ja EU:n tunnettuja epäkohtia vastaan.

- Näiltä ihmisiltä putoaa pohja pois kun vallitsee yhdistelmä taloudellista kasvua ja sosiaalista vakautta, Paasilinna uskoo.

Eli sosialistien mukaan lääkkeeksi tarvitaan yksinkertaisesti toimivampaa sosialidemokratiaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.