Mainos

Euroalueella piisaa jännitettävää

Kreikka-paketin ja muiden kriisijärjestelyjen etenemisessä riittää lähipäiville jännitettävää niin ongelmamaissa kuin tukijapuolella.

Saksassa perustuslakituomioistuimen on määrä antaa keskiviikkona ratkaisunsa siitä, ovatko kriisimaille annetut tukipaketit vastoin maan perustuslakia.

Asiantuntijat pitävät epätodennäköisenä, että järjestelyihin osallistuminen todettaisiin varsinaisesti lainvastaiseksi. Sen sijaan tuomioistuin saattaa edellyttää, että Saksan parlamentin roolia pakettien tekemisessä ja ehtojen laatimisessa tulisi vahvistaa. Tämä voi omalta osaltaan tehdä päätöksenteosta nykyistäkin jähmeämpää.

Saksan liittopäivien on määrä äänestää kuluvan kuun lopussa euroalueen vakausrahaston vahvistamisesta ja Kreikan uudesta tukipaketista. Liittokansleri Angela Merkelillä on vaikeuksia saada riittävää tukea vakausjärjestelyille, kun hänen keskusta-oikeistolaisen koalitionsa rivit ovat rakoilleet asiassa.

Saksan euroskeptikot ovat viime päivinä vaatineet muun muassa ongelmamaiden potkimista pois yhteisvaluutasta, minkä Merkel on torjunut jyrkästi.

Sijoittajien usko Kreikan selviytymiseen on tällä hetkellä heikkoa, mikä näkyy valtionlainojen korkojen hyppimisestä yhä uusiin ennätyksiin. Kahden vuoden valtionlainojen korot ovat huidelleet alkuviikolla jo lähes 50 prosentin tuntumassa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.