Mainos

Euroäänestys näyttää jäävän kunnallisvaaleja laimeammaksi

Eurovaalien äänestysvilkkauden arvioidaan jäävän laimeammaksi kuin kunnallisvaalien. Taloustutkimuksen tutkimuksen mukaan europarlamenttivaaleissa näyttää äänestävän 63 ja kunnallisvaaleissa 71 prosenttia äänioikeutetuista.

Naisten kiinnostus eurovaaleihin näyttää olevan miehiä hieman suurempi. Naisista aikoo äänestää 64,1 ja miehistä 61,5 prosenttia.

Eurooppalainen Suomi-yhdistyksen toimeksiannosta laaditun tutkimuksen mukaan RKP:n kannattajista 82,8 prosenttia aikoo äänestää eurovaaleissa. Toiseksi suurinta kiinnostus on kokoomuksessa, jonka kannattajista 78,2 prosenttia ilmoittaa äänestävänsä eurovaaleissa. Nuorsuomalaisten kannattajista 73,9, vasemmistoliiton 71,6 ja SDP:n kannattajista 71,7 prosenttia aikoo äänestää.

Keskustassa äänestysaikomus jää 67,5 ja vihreiden 65,8 prosenttia. Muiden puolueiden kannattajien äänestysvilkkaus on tutkimuksen mukaan 64,5 prosenttia.

Työväestöstä vain 54,6 prosenttia sanoo äänestävänsä varmasti tai melko varmasti eurovaaleissa. Opiskelijoiden ja koululaisten äänestysprosentiksi arviodiaan 56 ja työttömien 56,4 prosenttia. Toimihenkilöistä 73,9 prosenttia aikoo äänestää eurovaaleissa.

Pohjois-Suomen äänestysvilkkaudeksi saatiin 57,7, Etelä-Suomen 65,3 ja Keski-Suomen 60,4 prosenttia.

Tutkimusta varten haastateltiin 977 henkilöä 73 paikkakunnalla 8.-25. elokuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.