Mainos

Euro-tieto puskee joka kotiin

Tiedotusvälineitä seuraamaton suomalainen on tähän asti välttynyt yhteistä valuuttaa koskevilta tietoiskuilta. Seuraavien kahden viikon aikana Euroopan yhteinen raha, euro, kuitenkin puskee jokaiseen suomalaisen kotiin.

Valtiovarainministeriö sekä EU:n euro-tiedotuskampanjan työntekijät kehottavat suomalaisia tarkkailemaan postiluukusta tipahtavaa materiaalia. Kansan valistukseksi jokaiseen kotiin lähetetään eurosta ja sen vaikutuksista kertova esite joko tällä tai tulevalla viikolla.
-Yhteisestä valuutasta on kerrottu niin sanomalehdissä, televisiossa kuin Internetissäkin. Koska kaikki eivät kuitenkaan seuraa tiedotusvälineitä, kotiin lähetettävän esitteen avulla pyritään turvaamaan tiedon välittyminen jokaiselle suomalaiselle, tiedottaja Leena-Maija Jyllikoski kertoo.

Sanomalehtien lukijoilla on ollut mahdollisuus törmätä euro-tietouteen vapusta lähtien. Televisiossa euro-tietoiskuja on esitetty toukokuun puolivälistä lähtien ja yhteisvaluuttaan liittyviä kysymyksiä on viikon ajan voinut selvittää myös verkossa. Tiedottajien mukaan suomalaiset ovat ottaneet verkkosivut varsin hyvin vastaan; sivuilla on viikon aikana vieraillut noin 10000 käyttäjää. Kampanjaa koskevaa varsinaista palautetta kansalaiset ovat antaneet niukasti. Tv-tietoiskuja, joissa sekä suomalaiset että ulkomaalaiset kertovat euron käytöstä, ovat kommentoineet lähinnä tiedottajien ulkomaiset kollegat.
-Tietoiskut, joissa esimerkiksi niin ranskalainen ravintoloitsija kuin suomalainen työssään ympäri Eurooppaan reissaava rekkakuskikin kommentoivat euroa, ovat saaneet euro-tiedottajien tapaamisissa kiitosta. Suomalaiset sen sijaan ovat antaneet kampanjasta vain vähän palautetta, Jyllikoski miettii.

Suomalaisia kiinnostavat kysymykset koskevat lähinnä yhteisvaluutan käyttöönoton päivämääriä ja valuutan arvoa sekä siirtymisen vaikutusta säästöihin, korkoihin ja verotukseen. Koteihin postitettavassa esitteessä käsitelläänkin siirtymisen vaikutusta palkkoihin, verotukseen, hintoihin, eläkkeisiin ja perusturvaan sekä esimerkiksi kansalaisten pankkiasioihin. Esitteestä löytymättömiä asioita voi tiedustella Eurooppa-tiedotuksen palvelunumerosta 010-345 6700. Internetissä toimii muun muassa kysymys ja vastaus -palvelu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.