Mainos

Euro nostaa korkoja Suomessa

Euron tulo ensi vuoden alussa nostaa korkotasoa Suomessa noin puoli prosenttiyksikköä, kolmen kuukauden korko päätyy tämän hetken kolmen ja puolen prosentin asemasta neljään prosenttiin. Eteläisen Euroopan maiden kohdalla liike on päinvastainen. Niissä korot laskevat euron mukana.

Taustalla heijastelee se tosiasia, että kun emu-maat siirtyvät yhteisen eurovaluutan käyttöön, maiden omien valuuttojen epävakaisuuteen sisältynyt korkoriski yhdenmukaistuu ja korkotaso asettuu yhtenäiseksi kaikissa euro-maissa. Korkojen yhdenmukaistumissuunta näkyy selvänä jo viime vuoden ajalta, ja sen odotetaan jatkuvan samalla tavoin tämän vuoden ajan.

Euron ulkopuolelle jäävien maiden korkotulevaisuus poikkeaa varmasti euromaiden tilanteesta. Yhdysvalloissa korko on selvästi euromaiden odotettua neljän prosentin tasoa ylempänä. Samoin Britanniassa, joka on ainakin toistaiseksi päättänyt pysytellä euron ulkopuolella vahvoine puntineen - ja korkopaineista kärsien. Samoin kysymysmerkiksi jää Ruotsi, joka ei millään tahdo päästä selville suhteestaan euroon.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.