Mainos

Euro luo maailman suurimmat finanssimarkkinat

Euron käyttöönotto vuoden 1999 alussa synnyttää ajan myötä maailman suurimman yhtenäisen yhden valuutan finanssimarkkina-alueen. Näin arvioivat Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n tutkijat rahaston viime vuoden rahoitusmarkkinakatsauksessa. 15 EU-maan muodostama markkina on selvästi suurempi kuin Yhdysvaltain tai Japanin rahoitustuotteiden markkina.

International Capital Markets -julkaisun mukaan Euroopan unionin pääomamarkkinoilla liikkeessä olleiden velkakirjalainojen, osakkeiden ja pankkilainojen määrä nousi vuoden 1995 lopussa noin 27 270 miljardiin dollariin, kun Yhdysvaltain rahoitusmarkkinoiden yhteenlaskettu volyymi oli 22 908 miljardia dollaria ja Japanin markkinoiden 16 374 miljardia dollaria.

-Euron tarjoamat edut niin markkinoiden likviditeetin ja syvyyden kuin alentuvien rahoituskustannusten muodossakin ovat huomattavat, arvioivat IMF:n tutkijat. He ennakoivat Euroopan rahoitusmarkkinoiden ja markkinakäytäntöjen yhdentyvän ja hinnoittelun muuttuvan aiempaa läpinäkyvämmäksi euron käyttöönoton jälkeen. Pääoman kysyntä ja tarjonta Euroopan markkinoilla voi IMF:n katsauksen mukaan lisäksi kasvaa tuntuvasti, mikäli käynnissä olevat rakennemuutokset onnistutaan viemään lävitse ja julkisen talouden tasapainottamisesta pidetään kiinni. Kehitys tukee Emu-alueen markkinoiden syventämistä ja kasvattaa likviditeettiä edelleen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.