Mainos

Euro korvasi D-markan ja frangin SDR-korissa

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF korvasi Saksan markan ja Ranskan frangin eurolla IMF:n tilivaluutan SDR:n arvon määräävässä valuuttakorissa vuoden alusta alkaen. IMF ei euron käyttöönoton yhteydessä muuttanut valuuttakorin koostumusta tai valuuttojen painoja SDR-korissa.

IMF teki päätöksen oman valuuttakorinsa uudesta koostumuksesta uuden vuoden aattona heti euron muuntokurssien vahvistamisen jälkeen. Euron paino SDR-korissa on 29,3 prosenttia eli sama kuin D-markan ja Ranskan frangin paino korissa oli.

SDR-koriin kuuluvat euron lisäksi Yhdysvaltain dollari, Japanin jeni ja Englannin punta. Dollarin paino korissa on 41,3 prosenttia, jenin 17 prosenttia ja punnan 12,4 prosenttia. Seuraavan kerran SDR-korin koostumista tarkistetaan viimeistään vuoden 2000 lopussa, kerrottiin valuuttarahastosta.

SDR:n koron perustana olevat rahoitusvaateet pysyvät IMF:n mukaan ennallaan, vaikka ranskalainen ja saksalainen laina ilmaistaankin tammikuun alusta lähtien euroina. Viikoittain laskettava SDR:n korko on viiden rahamarkkinainstrumentin painotettu keskikorko. SDR:n korko lasketaan Ranskan, Yhdysvaltain ja Britannian valtion kolmen kuukauden velkasitoumuksista, Saksan kolmen kuukauden pankkien välisestä talletuskorosta ja Japanin kolmen kuukauden talletustodistuksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.