Mainos

Euro käy myös Britanniassa

Uutta valuuttaa jonotettiin innokkaasti kaikissa euromaissa - jopa Saksassa, jossa euroon on suhtauduttu penseästi. Yhteisvaluutta on käypää rahaa myös Britanniassa, ainakin turistien suosimissa kaupoissa ja ravintoloissa.

Britanniassakin siirryttiin Lontoo tänään euroaikaan, vaikka maa ei olekaan liittynyt mukaan yhteisvaluuttaan. Kaikki suurimmat kaupaketjut ja monet ravintolat ja pubitkin, varsinkin Lontoossa, ottavat maksun vastaan punnan lisäksi euroissa. Yhteisvaluutan kannattajat järjestivätkin tänään Lontoossa ostoskierroksen, jonka aikana ei tuhlattu puntaakaan mutta sitäkin enemmän euroja.

Pääministeri Tony Blair esikuntineen toivoo, että nyt kun euro on oikeasti koettavissa ja nähtävissä, brititkin viimein kääntyvät yhteisvaluutan kannattajiksi. Tällä hetkellä vastustajilla on selvä johto, mutta yli kolmannes kansasta ei ole vielä päättänyt, kumpi olisi parempi, punta vai euro.

Hovi sen sijaan on jo puolensa valinnut. Buckinghamin palatsi, Windsorin linna ja muut kuninkaallisen perheen omistamat turistinähtävyydet myyvät vastakin pääsylippuja ainoastaan punnilla valtakunnan parhaiden perinteiden mukaisesti.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.01.2002)

Uutta valuuttaa on vuoden vaihtuessa juhlittu komeasti kaikissa 12 euromaassa. Euron tuominen yli 300 miljoonalle ihmiselle on alkanut ilman suurempia ongelmia.

(Kymmenen uutiset 01.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.