Mainos

Euro ei vaikuttanut ruokakassin hintaan

Euro ei ole tuoreen tutkimuksen mukaan vaikuttanut ruokakassin hintaan. Palvelut sen sijaan ovat kallistuneet, koska maksuja on pyöristetty tasaeuroiksi.

Länsi-Suomen läänihallituksen julkistama eurohintaselvitys on jatkoa vuosi sitten marraskuussa aloitetulle hintaseurannalle. Tiedot on kerätty Länsi-Suomen läänin maakunnista lähes 300 liikkeestä.

Ylitarkastaja Heikki Ketolan mukaan elintarvikkeiden hinnoista on vuoden aikana pysynyt samoina 30, noussut 41 ja laskenut 29 prosenttia.

-Seurannassa mukana olevien elintarvikkeiden hinnat ovat pysyneet keskimäärin marraskuun 2001 tasolla. Joidenkin tuotteiden, kuten maitotaloustuotteiden hinnat, ovat vuoden aikana nousseet ja toisten, kuten kahvin, laskeneet.

Palveluista seurannassa on ollut mukana mm. parturi- ja kampaamomaksuja sekä uimahalli-, pysäköinti- ja linja-automaksuja.

-Marraskuusta 2001 marraskuuhun 2002 hinnat ovat nousseet 3,1 prosenttia. Eniten nousua on tapahtunut uimahallimaksuissa ja myös parturi- ja kampaamomaksut ovat kohonneet, kertoo Ketola.

Kahviloissa ja pikaruokapaikkojen hinnoista on pysynyt samoina 26 prosenttia, noussut 56 prosenttia ja laskenut 18 prosenttia. Hinnanmuutos on ollut vuoden aikana 3,8 prosenttia.

Palveluille on haettu tasaeuroisia tai tasakymmensenttisiä hintoja, jolloin vaihtorahan tarve pienenee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.