Euran Daltonit kaidalla tiellä: Koistiset eivät syytä rötöstelystään muita kuin itseään

Vieläkö muistatte Euran Daltonit? Koistisen veljekset, jotka tekivät yli sata omaisuusrikosta noin viisitoista vuotta sitten. Tavaramerkkinä oli seteliautomaattien irti nyppäiseminen vaijerin ja auton avulla ja pankkimurrot kattoikkunan kautta Karhukopla-tyyliin.

Veljekset saivat paljon sympatiaa osakseen, sillä yksitoistalapsisen perheen pojat aloittivat varastelun aluksi nälkäänsä. Tiukkaan uskonnolliseen lahkoon sitoutunut perheen isä sairasti skitsofreniaa, vei perheen ruokarahat ja käyttäytyi väkivaltaisesti.

Poikia ei osattu aluksi epäillä rikoksista, sillä urheilulliset pojat eivät edes polttaneet saati juoneet. Kun he jäivät kiinni, koko valtakunta seurasi henkeään pidättäen tuomion julistamista. Kolme vanhinta sai parin, kolmen vuoden ehdottoman tuomion, tekohetkellä vasta 15-vuotias nuorin veli vältti vankilan.

Nykyään Euran Daltoneille kuuluu hyvää. Rötöksistä jäi tosin rikosrekisteri ja paljon velkaa ulosottoon, mutta muuten veljesten elämä on raiteillaan. Menneisyys kulkee silti vielä mukana, siitä pitää huolen myös perheen elämää mukaileva Pahat pojat -elokuva.


Kaksi vanhinta, Leevi ja Erkki Koistinen kertovat tämän illan 45 -minuuttia ohjelman haastattelussa, että tänä päivänä he syyttävät törttöilystään vain itseään. Vaikka aluksi varastettiin nälkään, ahneus sai vallan ja lopulta varastettiin jännityksen ja rahan vuoksi.


Vaikka pojat ovat jättäneet menneisyyden taakseen ja keskittyvät nyt tähän hetkeen, isän raskas muisto painaa vielä: anteeksianto on vaikeata.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja