Mainos

Eurajoki mielissään lisäydinvoimasta

"Suomen sähköisin kunta" -sloganilla itseään mainostavassa Eurajoen kunnassa ydinvoimapäätöksen uskottiin antavan tulevaisuudessa lisäpontta motolleen.

Uusi voimala toivotettiin tervetulleeksi Olkiluodon voimalakaksikon naapuriin.

-Uskon Eurajoen olevan vahvoilla, kun paikkaa mietitään. Äänestyksen tulos on pelkästään myönteinen kannaltamme, arvioi kunnanjohtaja Juhani Niinimäki.

Kunnantalolla oli äänestyksen jälkeen rauhallista. -Monien valitusten ratkettua puhelin on pirissyt kiivaammin kuin nyt. Ydinvoimaratkaisut ovat meille jatkuva työsarka, Niinimäki totesi. Hän ajoitti ruokatuntinsa niin, että sai seurata äänestyksen rauhassa kotitelevisiosta.

Kunnanjohtaja odottaa Suomen suurimman yksittäisen työmaan vilkastuttavan koko Satakunnan elinkeinoelämää. Kunnantalon keskuksenhoitaja Ritva Kuusisto ja kanslisti Mirja Paajanen olivat ratkaisuun tyytyväisiä. Edellisen voimalarakentamisen he muistivat tyttöajoilta hämärästi. -Moni tuttu vaihtoi silloin työpaikansa ydinvoimalaan - kun sinne pääsi kuulemma parempiin hommiin, Kuusisto muisteli.

Paras nykyisistä

Virastoasioita hoitanut eurajokelainen luokanopettaja Vesa Jalonen luokitteli itsensä ydinvoiman kriittiseksi kannattajaksi.

-Suomalainen ydinvoima on kuitenkin nykyisistä vaihtoehdoista paras, kommentoi Jalonen, joka on kesätöinä työskennellyt Olkiluodossa yhteensä parisen vuotta. 5-6-luokkalaisten opettaja saa energia-asioista puhua ihan virankin puolesta. Oppilaista löytyy ydinvoiman vastustajiakin, vaikka Eurajoella asutaankin.

Jalonen ei vielä tuulettanut rakentamisurakan saamista omaan kuntaan. Hän muistutti, että paikkaa äänestys ei ratkaissut.

Huoltamoraati päätöksen takana

Paikallisten huoltamoiden kahvipöydissä tunnelma tiivistyi kahteen sanaan: hyvä juttu. Ydinvoimala on jees, ja etenkin jos se saadaan omaan kuntaan. -Kun vielä kunnanisille saisi terotettua, ettei TVO:hon kannata nojata kaikessa. Pienyrityksiä on kunnasta kaatunut liikaa, huomautti Topi Uusitalo.

Ainut haaviin tarttunut oppositiomies löytyi Olkiluodon tienhaarassa olevan huoltamon pöydästä. Eläkeläinen Teuvo Jaakkola ei ydinvoimabisnestä ymmärtänyt. -Miksi haalitaan yritystä, joka tuottaa 20 prosenttia Suomen sähköstä, mutta kunnalle maksaa vain kiinteistöveroa. Kunnalla on aina vain velkaa ja talous kuralla, ripitti Jaakkola.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.