Mainos

EUFOR-joukkojen operaatiossa suuri huumetakavarikko

Bosnia-Hertsegovinassa meneillään olevan suomalaisjohtoisen operaation tavoitteena on salakuljetuksen ja ihmiskaupan pysäyttäminen.

Suomalaisjohtoisen pohjoisen taisteluosaston operaatiossa Bosnia-Hertsegovinassa on tehty suuri heroiinitakavarikko.

EUFOR-joukkojen tukemat paikalliset rajaviranomaiset pysäyttivät henkilöauton lähellä Pavlovica Mostin rajanylityspaikkaa. Autosta löydettiin kaikkiaan 27 kiloa heroiinia. Kyydissä olleet kaksi miestä pidätettiin ja huumeet takavarikoitiin.

Maanantaina aloitettu operaatio keskittyy pääosin Bosnia-Hertsegovinan Serbitasavallan puolelle vastapäätä Serbian rajaa. Operaatio on osa "Kevätsiivoukseksi" nimettyä operaatiosarjaa. Sen tavoitteena on järjestäytyneen rikollisuuden pyörittämän salakuljetuksen ja ihmiskaupan pysäyttäminen. Lisäksi tavoitteena on tukea viranomaisia heidän työssään.

Pohjoisen taisteluosaston komentaja, prikaatikenraali Juha Kilpiä kertoo, että operaatioiden myötä paikallisviranomaiset ovatkin ottaneet yhä enenevässä määrin vastuuta sekä syventäneet myös keskinäistä yhteistyötään.

Operaatioiden näkyvimpiä osia ovat ajoneuvojen tarkastus- ja valvontapisteet, joiden tarkoituksena on rikollisen toiminnan estäminen sekä tiedon keruu. Tietoa kerätään mm. salakuljettajien käyttämistä reiteistä ja tekniikoista sekä toiminnan taustalla olevista rikollisryhmittymistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.