Mainos

EU vetosi Venäjään vaalitarkkailukiistassa

Euroopan unioni vetosi torstaina Venäjään ja kehotti maata luopumaan "huomattavista rajoituksista", joita Venäjän on asettanut maaliskuun presidentinvaalien vaalitarkkailulle.

EU:n vetoomuksen esitti järjestön tämänhetkinen puheenjohtajamaa Slovenia.

- Toivomme, että kaikki käytännön järjestelyt, kuten viisumien myöntäminen, hoidetaan nopeasti, ja että tarkkailijat pääsevät rajoittamattomasti seuraamaan jäljellä olevaa vaaliprosessia, EU:n lausunnossa sanottiin. Lausunto on voimakassanaisin EU:n tähän asti esittämä tarkkailijakiistassa.

Jo keskiviikkona Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin vaalitarkkailusta vastaava yksikkö Odihr ilmoitti, että se aikoo luopua Venäjän presidentinvaalien tarkkailusta, jollei Venäjä päästä osaa tarkkailijoista maahan jo ensi viikolla.

Venäjän esittämä kutsu sallii vaalitarkkailijoiden saapumisen vasta kolme päivää ennen 2. maaliskuuta pidettäviä vaaleja.

Suomi on Etyjin tämänhetkinen puheenjohtajamaa, ja ulkoministeri Ilkka Kanerva on toivonut, että Venäjä ja Odihr vielä jatkaisivat neuvottelujaan ja pystyisivät sopimaan tarkkailusta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.