Mainos

EU vetoaa teollisuusmaihin kasvihuonekaasujen rajoittamiseksi

EU:n komissio vetoaa kaikkiin teollisuusmaihin ns. kasvihuonekaasupäästöjen saattamiseksi kuriin. Komissio julkaisi tänään Brysselissä tiedotteen, jossa esitellään EU:n linjauksia Kiotossa joulukuussa pidettävään YK:n ilmastokoukseen.

Komissio korosti tiedotteessaan, että EU:ssa hyväksytty tavoite 15 prosentin päästövähennyksistä on saavutettavissa. Tavoite on "teknisesti toteutettavissa ja taloudellisesti helppo hoitaa". Ympäristökomissaari Ritt Bjerregaardin edustaja sanoi painokkaasti EU:n haluavan näyttää ilmastokokouksen muille osallistujille, että tavoite on saavutettavissa.

EU:n ympäristöministerit hyväksyivät maaliskuussa neuvottelutavoitteen kolmen kasvihuonekaasun päästövähennyksestä. Tavoitteeksi asetettiin, että hiilidioksidin, metaanin ja typpioksidin päästöt vähenisivät vuoteen 2010 mennessä 15 prosenttia vuoden 1990 tasosta. Kesällä tavoitetta täsmennettiin siten, että vuoteen 2005 mennessä päästöjä olisi vähennettävä 7,5 prosenttia. Komission tiedotteessa tehtiin selväksi, ettei EU kuitenkaan voi tehdä asiassa yksipuolista päätöstä. Kaikkien teollisuusmaiden olisi ryhdyttävä vastaaviin toimiin.

Bjerregaardin mielestä Yhdysvaltojen olisi tultava esiin rakentavalla ja kunniahimoisella asenteella päästövähennyksiin. Hän kehotti isäntämaa Japania ottamaan ohjat käsiinsä, jotta Kioton konferenssi onnistuisi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.