Mainos

EU vastustaa Boeingin ja McDonnell Douglasin yhdistämistä

EU antoi odotetusti tänään amerikkalaisten lentokonevalmistajien Boeingin ja McDonnell Douglasin yhdistämistä vastustavan kannanoton.

Sitä tiedettiin odottaa, koska kilpailuasioista vastaava komissaari Karel van Miert on alusta alkaen katsonut, että yhtiöiden yhdistäminen vaikeuttaa alan kilpailua. Erityisen huolissaan hän on ollut Boeingin pitkistä sopimuksista, joilla eurooppalainen Airbus Industrie on suljettu ulos kaupoista.

Boeingin pääjohtaja Philip M. Condit kertoi tiedotteessaan kirjeen tulleen. Samalla hän ilmoitti olevansa varma, että fuusio toteutuu suunnitellusti tämän kesän aikana.

Hänen mukaansa yhteistyötä EU:n viranomaisten kanssa kuitenkin jatketaan, jotta komissio ymmärtää järjestelystä koituvat hyödyt asiakkaille, hankkijoille, työntekijöille ja osakkeenomistajille.

Conditin mielestä päävastuu asian selvittämisestä on annettava Yhdysvaltain kilpailuviranomaisille, koska fuusio koskee kiistatta Yhdysvaltain avainetuja. Näistä hän mainitsi erikseen puolustuksen. Yhdysvaltain kilpailuviranomaiset eivät ole vielä ottaneet kantaa fuusioon.

Commitin mukaan suunniteltu fuusio ei tule rajoittamaan alan kilpailua. Hänen mukaansa tämä on osoitettu markkinoilla, sillä vuonna 1996 McDonnell Douglasin osuus uusista kaupoista putosi neljään prosenttiin, kun taas Airbus on vahvistanut asemiaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.