Mainos

EU varoittaa Jugoslaviaa

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic joutuu vastaamaan Kosovossa tehdyistä etnisistä puhdistuksista, varoittaa Euroopan unioni.

EU:n antaman lausunnon mukaan tilanne Kosovossa ja lähialueella on heikentynyt 1. huhtikuuta lähtien "Jugoslavian raa'an etnisen puhdistuksen kampanjan" seurauksena. Presidentti Milosevic on tästä vastuussa, EU sanoi. Lausunto annettiin sen jälkeen kun useiden kansainvälisten järjestöjen edustajat olivat tavanneet Naton päämajassa Brysselissä. Aiemmin eilen Nato syytti Milosevicia rikoksista ihmiskuntaa vastaa ja sanoi, että hän joutuu vielä maksamaan teoistaan.

Pakolaisia kuljetetaan Makedoniaan

Makedonian rajalla odottavia Kosovon pakolaisia on ryhdytty siirtämään Pohjois-Makedoniaan. YK:n pakolaisjärjestön tiedottaja kertoi, että ensimmäiset bussilastilliset albaanipakolaisia on jo kuljetettu uuteen vastaanottoleiriin Stenkoveciin. Makedonian raja-alueella Blacessa odottaa maahan pääsyä kymmeniä tuhansia pakolaisia. Kulkutaudit ja yökylmyys lisäävät albaanien ahdinkoa. Alueella kuolee joka päivä kymmenkunta pakolaista.
(STT-MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.