Mainos

EU vakuuttaa verovapaan myynnin loppuvan

Verovapaa myynti Euroopan unionin alueella loppuu suunnitelmien mukaan ensi heinäkuun alussa, vakuutti EU:n verokysymyksistä vastaava komissaari Mario Monti tänään. Montin mukaan ministerineuvoston päätös on lopullinen, ja verovapaa myynti loppuu Euroopan lento- ja laivaliikenteessä.

Viime viikolla EU:n valtiovarainministerien kokouksessa kuusi EU-maata esitti, että verovapaata myyntiä jatkettaisiin viidellä vuodella. Tätä mieltä olivat mm. Saksa, Ranska ja Britannia.
-Panin merkille, että 15 jäsenmaasta yhdeksän ei kannattanut ehdotusta, huomautti Monti tänään. Hänen mukaansa päätöksen purkaminen vaatisi jäsenmaiden yksimielisyyttä.

Viime viikolla EU:n komissio lupasi, että se tutkii, kuinka rakennerahastoja ja valtiontukia voitaisiin käyttää lievittämään verovapaan myynnin loppumisesta aiheutuvia haittoja. Suomessa verovapaan myynnin lopettamisesta kärsii erityisesti Vaasan ja Uumajan välinen lauttaliikenne, koska tuota liikennettä ei voi kierrättää Ahvenanmaan tai Tallinnan kautta. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.