Mainos

EU vaatii Suu Kyin vapauttamista

Euroopan unioni vaatii Myanmarin sotilasjohtoa vapauttamaan maan oppositiojohtajan, demokratiataistelija Aung San Suu Kyin välittömästi.

EU esitti vaatimuksensa Myanmarin sotilasjuntalle EU:n ja Aasian ulkoministerikokouksessa Vietnamissa.

EU:n tämänhetkisen puheenjohtajamaan Tshekin pääministeri Jan Kohout sanoo kuitenkin, etteivät hänen odotuksensa Suu Kyin vapautumisen suhteen ole kovin suuret.

Aung San Suu Kyi on ollut vangittuna ja oikeudessa, sillä häntä syytetään kotiarestinsa rikkomisesta. Suu Kyi on ollut kotiarestissa kotimaassaan Myamarissa yhteensä liki 13 vuotta.

Myanmarin johto tyrmää kritiikin

Myanmarin sotilasjuntta tyrmää saamansa kritiikin yksiselitteisesti.

Myanmarin virallisen media mukaan maan sotilasjohto syyttää Thaimaata Myanmarin sisäisiin asioihin sekaantumisesta, koska Thaimaa ajoi virallista julkilausumaa sitä vastaan. Thaimaa on tällä hetkellä Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön ASEANin tämänhetkinen puheenjohtajamaa.

- Tämä puheenjohtajamaan laatima julkilausuma, joka ei ole yhdenmukainen ASEANin toimintatapojen kanssa, on paitsi tosiasioissaan virheellinen ja sekaantuu Myanmarin sisäisiin asioihin - on vahvasti tyrmätty Myanmarin taholta.

Virallisesssa julkilausumassa ilmaistaan vakava huoli oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kohtelusta. Kyseessä on harvinainen tilanne, jossa ASEAN-järjestö ottaa yhteisen kannan yhtä sen jäsenmaata vastaan maan oman sisäisen asian suhteen.

(MTV3-AFP-Reuters)

(25.5.2009)

(20.5.2009)

(19.5.2009)

(14.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.