Mainos

EU vaatii keskusteluja Lähi-idän tilanteesta

EU:n puheenjohtajana toimiva Belgia on sanonut haluavansa järjestää keskusteluja Lähi-idän kiristyneestä tilanteesta Yhdysvaltain ja Venäjän kanssa.

-Harkitsemme mahdollisuutta järjestää pikapuoliin tapaamisen EU:n, Yhdysvaltain ja Venäjän välillä. Aion paneutua asiaan tarkemmin myöhemmin tiistaina, sanoi Belgian ulkoministeri Louis Michel tänään Brysselissä.

Michel kieltäytyi kertomasta, millä tasolla keskustelut käytäisiin. Hän puhui Euroopan parlamentin ulko- ja turvallisuusasiain valiokunnassa.

Michelin mukaan EU:n täytyy toimia erityisen tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltain kanssa, koska ilman Yhdysvaltoja Lähi-idän kriisin ratkaisemisessa ei voida onnistua. Hän painotti kuitenkin, että myös Venäjän panosta kaivataan sen geopoliittisen aseman vuoksi.

Belgian ulkoministerin mielestä Israel ei halua EU:n tekevän omia aloitteitaan, koska se pitää EU:ta liian Palestiina-myönteisenä. Valiokunnan jäsenten piirissä esiintyi erimielisyyksiä siitä, kumman osapuolen pitäisi ensin vähentää väkivallan määrää. Michelin mukaan tämäntyyppiset erimielisyydet ovat toistaiseksi estäneet unionia olemasta aloitteellisempi Lähi-idän kriisin ratkaisemisessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.