Mainos

EU-vaaliehdokkailla pitää kiirettä vappuna

Kesäkuun EU-vaalien ehdokkailla pitää kiirettä vappuna, kun he kiertävät esittäytymässä äänestäjille. Vikkelimmät ehtivät hoitaa muutamassa tunnissa useammankin paikkakunnan vappujuhlat.

Europarlamenttiin paluuta yrittävä Ulpu Iivari (sd.) aloittaa vappuaamuna Keravalla, kiirehtii sieltä Kärkölään ja on loppuiltapäivästä jo Pornaisissa. Vasemmistoliiton lappilainen euroehdokas Jaakko Ylitalo kiertää Kainuun Sotkamosta Kuhmon kautta Suomussalmeen.

Keskustan euroehdokkaista tosi vauhti päällä on erikoissairaanhoitaja Arja Eevalla, joka aloittaa aamuyhdeksältä Suonenjoen torilla. Saapuessaan neljän tunnin kuluttua Kuopion torille hän on siinä välillä ehtinyt näyttäytyä myös Leppävirran ja Siilinjärven toreilla. Helsingin vappujuhlissa nähdään tänä vuonna suurten puolueiden puheenjohtajista vain pääkaupunkilaisten kansanedustajaksi siirtynyt Esko Aho. SDP:n Paavo Lipponen on Tampereella ja Vammalassa. Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö viettää vappua vapaalla. Kokoomuksen vappujuhlassa Töölöntorilla pääesiintyjä on ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi.

Vasemmistoliiton Suvi-Anne Siimes menee Turkuun ja Saloon. SDP, vasemmistoliitto ja SAK juhlivat edellisvuosien tapaan yhdessä Helsingin Hakaniemessä. Puhujalavalle nousevat SDP:n presidenttikilvan ennakkosuosikki ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) sekä Rakennusliiton puheenjohtana Pekka Hynönen (vas.). Todellinen vetonaula lienee kuitenkin suosikkiyhtye Ultra Bra. >h4>SKP kaivaa punaliput esiin Vappumarssien ja punalippujen perinnettä pitää Helsingissä yllä vielä piskuinen kommunistinen puolue. Sen joukot marssivat Rautatientorilta Hakaniemen rantaan "oikeistolaista hallitusratkaisua ja Naton sotapolitiikkaa vastaan". Myös perussuomalaisilla on Helsingissä oma vapputilaisuutensa. Puheenjohtaja Timo Soini puhuu Paasikiven veistoksen liepeillä Lasipalatsin vieressä. Vihreän liiton "vihreää vappua" vietetään tänä vuonna Turussa.

Perinteiseen tapaan SAK:n ammattiliittojen johtajat ja muut silmäätekevät ovat vappuna ahkerasti liikkeellä. Lauri Ihalaista (sd.) kuullaan Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh (sd.) lentää vapuksi Ouluun ja Haukiputaalle. Eläkkeelle lähtöä tekevän Lundhin seuraajaehdokkaista neuvottelupäällikkö Jorma Löhman kiertää Leppävirralla ja Juuassa sekä järjestöpäällikkö Erkki Vuorenmaa Kauhajoella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.