Mainos

EU-vaaleissa pudonnut Korhola: Tämän takia jäin rannalle

Europarlamenttivaaleissa ilman parlamenttipaikkaa jäänyt Eija-Riitta Korhola (kok.) pitää heikon vaalituloksensa syynä muuttunutta asemaansa puolueessa.

Korhola kirjoittaa blogissaan, että Henna Virkkunen ja Alexander Stubb ajoivat hänen niin sanottuina ohitseen virallisina ehdokkaina.

– Vuonna 2009 olin kokoomuksen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajan roolin vuoksi olin viime eurovaaleissa niin sanotusti puolueen virallinen naisehdokas, jota muutamat piirit tukivat omalla paikallisella vaalimainonnallaan. Tällä kertaa samanlaisessa asemassa olivat ministerit Henna Virkkunen ja Alex Stubb. Sirpa Pietikäisellä oli puolestaan massiivisen kallis henkilökohtainen mainoskampanja.

Korhola luopui varapuheenjohtajuudesta vuonna 2010, kun hän ei kyennyt allekirjoittamaan puolueen uutta vihreää linjaa. Korhonen uskoi puolueen olevan väärällä tiellä ja uskoo näin yhä.

– Otettuani aikoinaan näyttävästi etäisyyttä kokoomuksessa harjoitettuun vihreään linjaan ymmärsin joutuvani myös paitsioon, sivuraiteelle.

– Nyt olen ymmärtänyt, että kokoomuksen nykyisen johdon ytimessä poliittinen vihreys on vahvasti läsnä. Valituista mepeistä Virkkunen ja Pietikäinen heijastavat tätä linjaa. Näen   myös Kataisen ja Vapaavuoren politiikassa merkittävän vihersävyn. Minä kunnioitan heidän oikeuttaan olla sitä, se on demokratiaa. Kunnioitan myös heidän äänestäjiensä tahtoa. --- Yhtä lailla pidän oikeutenani muistuttaa vihreän politiikan heikkouksista, niistä joita olen lainsäädännössä nähnyt.

Vihreän politiikan kritiikki selittää Korholan mukaan myös sitä, miksi hän sai puoluetoveriaan Petri Sarvamaata vähemmän ääniä.

– Kokoomusmepeistä minä ja Sarvamaa olemme molemmat profiloituneet vihreän politiikan kriitikkoina, ja siksi ehkä söimme myös toistemme kannatusta.  Moni tuloksesta hämmentynyt sanookin, että siirtyi tukemaan gallupeissa alempana ollutta Sarvamaata luottaen minun pääsevän läpi joka tapauksessa.

Korholan mukaan edellisiä vaaleja selvästi heikompaa äänisaalista selittää myös hänen viime vaaleja suppeampi vaalityönsä.

– Varapuheenjohtajana kiersin ahkerasti kenttää, nyt käytin vapaa-aikani väitöstyöhön ja kiertäminen jäi vähemmälle.

Korhola kirjoittaa blogissaan, ettei aio asettua ehdolle eduskuntavaaleissa.

– Olen selkeästi europoliitikko. En aio myöskään loikata vaan luotan parempiin aikoihin kokoomuksessa.

Korhola kirjoittaa keskittyvänsä jatkossa muihin töihin, lapsiinsa, lapsenlapseensa ja ”elämän iloisempaan puoleen”.

– Ehkäpä palaan vaikuttamaan, kun aika on kypsä ja ihmiset kypsyneet siihen, mitä politiikassa nyt tapahtuu.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.